Emner: BIO307A Næringsmiddeltoksikologi - Vår 2014
Studiepoeng
5.0Undervisningsspråk
Engelsk, norsk dersom berre norskspråklege studentar.
Undervisningssemester
Vår
Undervisningsstad
Bergen
Mål og innhald
I emnet blir eventuelle toksiske effektar av tilsetjingsstoff og naturleg førekommande miljøgifter i næringsmiddel gjennomgått.
Læringsutbyte
Det blir venta at studenten etter fullført emne kan:
Kunnskaper:
- Definere toksikologi
- Definere de viktigste fremmedstoffer i mat, toksikologien til diverse tilsetningsstoffer og miljøgifter og hvilke kilder de stammer fra.
- Forklare hva matvaretrygghet er og hvilke stoffer som har betydning i denne sammenhengen.
- Forklare hva risikoanalyse, vurdering og håndtering i forhold til mattrygghet er og hvilke organisasjoner som er involvert i denne type arbeid nasjonalt og internasjonalt.
Ferdigheter:
- beherske fagterminologi innenfor næringsmiddel toksikologi (begreper innen toksikologi, toksikokinetikk (omsetning av kontaminanter) og toksikodynamikk (effekten av kontaminanter))
- tolke vitenskapelige tekster som til dømes artiklar innanfor toksikologi
- anvende kunnskapen om tilsetningsstoffer og miljøgifter innanfor andre område i ernæringsfaget
Krav til forkunnskapar
BIOBAS eller tilsvarende
Tilrådde forkunnskapar
KJEM100/110, MOL100, MAR352
Krav til studierett
For oppstart på emnet er det krav om ein studierett knytt til eit masterprogram/Ph.d-utdanninga ved Det matematisk-naturvitskaplege fakultet, samt at du oppfyller ev opptakskrav
Obligatorisk undervisningsaktivitet
Vurderingsformer
30 min munnleg eksamen
Karakterskala
Ved sensur av emnet vert karakterskalaen A-F nytta.
Fagleg overlapp
MAR307/MAR353: 5sp
Vurderingssemester
Det er ordinær eksamen kvart semester
Emneevaluering
Skriftlig evaluering via Mi side
Kontaktinformasjon
Forelesar og Administrativ kontaktperson finn du på Mi side, kontakt ev studiekonsulenten på Insituttet.
Institutt
Institutt for biologi