Kursinnhaldet er delt i tre delar:
1. Oversikt over verdas næringssituasjon sett i ljos av andre alvorlege forandringar verda står ovanfor, som til dømes fattigdom, vekst i folketalet, urbanisering, mangel på vatn og ulike miljøproblem. Tusenårsmåla og mat som ein menneskerett. Utbreiinga av globale ernæringsproblem og deira noverande tendensar
2. Helse og ernæring. Ernæring si påverknad på helse, næring og immunitet, fattigdomssjukdommar, mor og barn si helse, amming, HIV/AIDS og tuberkulose
3. Matproduksjon og ernæring i samfunn med få ressursar. Overblikk over jordbrukssystem i ulike delar av verda sett i samanheng med tema som kjønnsspørsmål, mattryggleik, sal av jordbruksprodukt og lokal deltaking i utviklingsplanlegging
Kurset består av førelesingar, demonstrasjonar, seminar og sjølvstudiar. Gruppediskusjonar retta mot fakultetet si noverande forsking, debatt og relevante artiklar. Eit gruppeprosjekt vert gitt som eit læremedel for å skildre aktuelle problem i fagfeltet.
Handouts
Senter for internasjonal helse
Tlf: 55588560; e-post: studie.cih@uib.no