Emner: NUCLI353 Klinisk ernæring del 3 - Vår 2014
Studiepoeng
15.0Undervisningssemester
Vår (2.semester)
Mål og innhald
Læringsutbyte
Det blir venta at studenten etter fullført emne kan:
Kunnskaper:
- Gjere greie for normalfunksjonar og metabolske endringar som oppstår som ein konsekvens av sjukdom.
Ferdigheter:
- Vurdere ernæringsbehovet til sjuke vaksne
- Gje tilpasset kostbehandling ved akutt og kronisk sjukdom
Kompetanse:
Formidle, kommunisere og samarbeide med ulike fagpersonell og pasienter
Krav til forkunnskapar
Bachelorprogram i human ernæring
Krav til studierett
Opptak til masterprogram i klinisk ernæring
Undervisningsformer og omfang av organisert undervisning
Førelesningar, kliniske demonstrasjonar, gruppearbeid
Obligatorisk undervisningsaktivitet
Gruppearbeid, postteneste, poliklinikkteneste, kliniske demonstrasjonar, oppgåve
Vurderingsformer
4 timars skriftleg eksamen.
Karakterskala
Karakterskala A-F
Litteraturliste
Emneevaluering
I samband med instituttet sitt kontinuerlege arbeid for å forbetra studiet blir det jamleg organisert studentevaluering av studieopplegg og undervisning, med tilbakemelding til studentane. Evalueringsresultata vil liggje til grunn for revisjonar av studieplanar, pensum og studie-/undervisningsopplegg.
Kontaktinformasjon
studie-nutrition@uib.no/ (+47) 55 97 73 45 / (+47) 55 58 25 35
Institutt
Institutt for indremedisin