Emner: NUTR150 Matvarekunnskap - Vår 2014




Studiepoeng

10.0

Studienivå (studiesyklus)

Bachelor

Undervisningsspråk

Norsk

Undervisningssemester

Vår

Mål og innhald

Kurset gir kunnskap om råvarer og matvarer, om deira bruk i matlaging og kva dei har å seie for kosthaldet. Kurset dreier seg og om matvareproduksjon i hushald, storkjøkken og industri; prosessar i næringsmiddelindustrien; næringsstoff i mat og ferdigprodukt; hygiene og mattryggleik; sensorikk og konserveringsmetodar; forsking og utvikling i næringsmiddelindustrien samt lover og reglar som regulerer produksjon og frambod av mat, deklarasjonar og merking av matvarer, og forvaltninga av dette lov- og regelverket.

Læringsutbyte

Etter fullført emne skal studenten kunne:

 

Kunnskapar:

 

Ferdigheiter:

 

Kompetanse:

Krav til forkunnskapar

NUTR-INF, BIOBAS og NUTR207 eller motsvarande

Krav til studierett

Opptak til bachelorprogram i human ernæring

Undervisningsformer og omfang av organisert undervisning

Førelesingar, kjøkkenarbeid, bedriftsbesøk, gruppearbeid, kostregistrering, heimeoppgåver og PC-øvingar.

Obligatorisk undervisningsaktivitet

praktisk kjøkkenundervisning, med innlevering av to oppgåver.

Vurderingsformer

Skriftleg eksamen, fire timer

Karakterskala

Karakterskala A-F

Emneevaluering

I samband med instituttet sitt kontinuerlege arbeid for å forbetra studiet blir det jamleg organisert studentevaluering av studieopplegg og undervisning, med tilbakemelding til studentane. Evalueringsresultata vil liggje til grunn for revisjonar av studieplanar, pensum og studie-/undervisningsopplegg.

Kontaktinformasjon

studie-nutrition@uib.no/ (+47) 55 97 73 45 / (+47) 55 58 25 35

Institutt

Institutt for indremedisin