Emner: NUTR207 Hoved- og mikronæringsstoff - Vår 2014




Studienivå (studiesyklus)

Bachelor

Undervisningsspråk

Norsk og eventuelt engelsk

Undervisningssemester

Høst

Mål og innhald

Emnet gir ei detaljert innføring i dei energigivande næringsstoffa sin fordøying, absorpsjon, transport, lagring og ekskresjon med vekt på næringsemna sin funksjon og biokjemi.

Emnet skal i tillegg gi ei detaljert forståing av korleis dei ulike mikronæringsstoffa, og i samspill med makronæringsstoffa, påverkar utvikling, vekst og helse hos menneske.

Vidare blir kosthaldet sin innverknad på normal utvikling og helse vektlagt; nokre av dei mest aktuelle kosthaldsrelaterte helseproblem og korleis desse har samanheng med levekår og livsstil. Det blir fokusert på kjelder til og behov for dei ulike næringsstoffa, næringsstofftilrådingar og korleis slike tilrådingar skal tolkast.

Læringsutbyte

Etter fullført emne skal studenten kunne:

Kunnskaper:

Ferdigheter:

Kompetanse:

Krav til forkunnskapar

BIOBAS eller tilsvarande.

Krav til studierett

Opptak til bachelorprogram i human ernæring. Studentar frå andre studieretningar ved eller utanfor Universitetet i Bergen kan søke om hospitantstatus innan 1. desember / 1. juni for komande semester. Sjå http://link.uib.no/?hospitering for meir informasjon.

Undervisningsformer og omfang av organisert undervisning

Førelesingar

Obligatorisk undervisningsaktivitet

Ingen.

Vurderingsformer

 En underveisvurdering (for eksempel semesteroppgave eller multiple choice test) og en fire timers skriftlig eksamen. Totalkarakteren blir et vektet snitt av disse to karakterene.

Karakterskala

Karakterskala A til F.

Emneevaluering

I samband med instituttet sitt kontinuerlege arbeid for å forbetra studiet blir det jamleg organisert studentevaluering av studieopplegg og undervisning, med tilbakemelding til studentane. Evalueringsresultata vil liggje til grunn for revisjonar av studieplanar, pensum og studie-/undervisningsopplegg.

Kontaktinformasjon

studie-nutrition@uib.no/ (+47) 55 97 73 45 / (+47) 55 58 25 35