Studieprogram: MAMD-NUCLI Masterprogram i klinisk ernæring - Høst 2017




Namn på grad

Dette masterprogrammet fører fram til graden master i klinisk ernæring. Studiet er toårig (120 studiepoeng).

Omfang og studiepoeng

Masterprogrammet består av ei masteroppgåve på 60 studiepoeng og emne på til saman 60 studiepoeng. Undervisninga vil vere ein kombinasjon av forelesingar, kliniske demonstrasjonar, pasientintervju/-samtaler, gruppearbeid, seminar, sjølvstendige skriftlege arbeid og ei masteroppgåve.

 

1. semester

NUCLI 351 Masteremne i klinisk ernæring Del 1 10 sp

NUCLI 355 Pasientkommunikasjon 5 sp

NUCLI 353 Masteremne i klinisk ernæring Del 3 15 sp

 

2. semester:

NUCLI 352 Masteremne i klinisk ernæring Del 2 10 sp

INTH 360 Global nutrition 5 sp

MEDSTA2 Regresjonsmodellar i medisinsk forking 5 sp

Valemne 0-10 sp

 

3. og 4. semester:

Masteroppgåve 60 sp

Masteroppgåva omfattar eit sjølvstendig vitskapleg arbeid på 60 studiepoeng som du utfører under rettleiing. I oppgåva skal du løyse ei praktisk problemstilling, behandle eigne data og gi ei skriftleg framstilling av hypotesar, resultat og konklusjonar.

Studiestart - semester

Haust

Mål og innhald

Formålet med ernæringsstudiet er å gi studentane det teoretiske, praktiske og åtferdsmessige grunnlaget som er nødvendig for å utøve yrket som klinisk ernæringsfysiolog.

Læringsutbyte

Masterprogram i klinisk ernæring kvalifiserer kandidaten til en yrkeskarriere innen ernæringsfeltet og for videre utdanning og arbeid innen forskning. Masterstudiet vil kunne gi autorisasjon som klinisk ernæringsfysiolog (KEF). Etter endt utdanning skal kandidaten kunne:

 

Opptakskrav

Fagleg krav for opptak til Masterprogram i klinisk ernæring er bachelor i human ernæring fra UiB eller UiO eller tilsvarande med minimum gjennomsnittskarakteren C eller betre i opptaksgrunnlaget. I fall det er fleire søkjarar til eit program enn det er plassar, vil søkjarane bli rangerte etter karakterane i opptaksgrunnlaget. Alle søknader vert behandla individuelt

Master i klinisk ernæring er eit norskspråkleg masterprogram med norskkrav. Søkjarane må derfor ha gode skriftleg og munnlege ferdigheiter i norsk og dei må kunne delta aktivt i undervising og gruppearbeid.

Sjå studere.uib.no/master-mo for meir om opptakskrav.

Du søkjer opptak via søknadsweb. Søknadsfrist er 15. april med studiestart i august.

https://soknadsweb.uib.no

Meir informasjon om søknadsprosedyren finn du her:

http://www.uib.no/mofa/utdanning/opptak-og-studierett/opptak-til-masterstudium-ved-det-medisinsk-odontologiske-fakultet

Skikkavurdering og autorisasjon

Som utdanningsinstitusjon skal vi vurdere om du er skikka til å utøve yrket som helse- eller sosialpersonell. Vurderinga omfattar både faglege, pedagogiske og personlege føresetnader, og vil gå føre seg under heile utdanninga - jf. Forskrift om skikkethetsvurdering i høyere utdanning (gjeldande frå 1. august 2006).

 

Når du er ferdig med studiet, blir du autorisert som klinisk ernæringsfysiolog. Statens Autorisasjonskontor for helsepersonell (SAK) har meir informasjon om autorisasjonsordninga.

Programansvarleg

Det medisinske fakultet /Klinisk institutt 1.

Masterprogrammet i klinisk ernæring er eit helsevitskapleg masterprogram med klinisk retning knytt opp mot forskingsmiljø ved ulike institutt ved Det medisinske fakultet og Haukeland Universitetssjukehus.

Administrativt ansvarleg

+47 55 97 73 45 / 55 58 25 35

studie-nutrition@uib.no

 

Opptaksgrunnlag

Bachelorgrad i human ernæring.

Opptakskrav

Fagleg minstekrav er gjennomsnittskarakteren C eller betre i opptaksgrunnlaget. I fall det er fleire søkjarar til eit program enn det er plassar, vil søkjarane bli rangerte etter karakterane i opptaksgrunnlaget. Sjå studere.uib.no/master-mo for meir om opptakskrav.

Masteroppgåve

Masteroppgåva omfattar eit sjølvstendig vitskapleg arbeid på 60 studiepoeng som du utfører under rettleiing. I oppgåva skal du løyse ei praktisk problemstilling, behandle eigne data og gi ei skriftleg framstilling av hypotesar, resultat og konklusjonar.

Oppbygging av studiet

Masterprogrammet består av ei masteroppgåve på 60 studiepoeng og emne på til saman 60 studiepoeng. Undervisninga vil vere ein kombinasjon av forelesingar, kliniske demonstrasjonar, pasientintervju/-samtaler, gruppearbeid, seminar, sjølvstendige skriftlege arbeid og ei masteroppgåve. Hospitering ved klinisk avdeling. Masterprogrammet i ernæring - klinisk ernæring ser slik ut:

1. s

NUCLI 351 Masteremne i klinisk ernæring Del 1

INTH 360 Global nutrition 1

NUCLI 355 Pasientkommunikasjon

NUCLI 352 Masteremne i klinisk ernæring Del 2

Valemne (0-10)

10 sp

5 sp

5 sp

10 sp

2. s

NUCLI 353 Masteremne i klinisk ernæring Del 3

NUCLI 354 Statistikk for masterstudentar (5)

Valemne (0-10)

15 sp

5 sp

10 sp

3. og 4. s

Masteroppgåve

60 sp

s= semester sp= studiepoeng

Oppstart

Haust