Emner: NUCLI352 Klinisk ernæring del 2 - Vår 2017




Studiepoeng

10.0

Studienivå (studiesyklus)

Master

Undervisningsspråk

 

Undervisningssemester

Haust, 1.studieår.

 

Mål og innhald

Kosthold og ernæring til mor og barn.

Ernæring til gravide og barn i alle aldrar under normale tilhøve og ved somatisk og psykisk sjukdom.

Læringsutbyte

Det er venta at studenten etter fullført emne kan:

 

Kunnskapar

Gjere greie for:

  • Vekst og utvikling hos friske og syke barn.

     

    Ferdigheter

    Studenten skal kunne:

     

    Kompetanse

    Gi råd om kosthold og ernæring til gravide, ammende kvinner, friske og syke barn (og deres foresatte). Samarbeide med tverrfaglige ernæringsteam.

     

     

     

     

    Krav til forkunnskapar

    Kunnskap om ernæring til vaksne og generell ernæringskunnskap inklusive kunnskap om parenteral ernæring.

    Krav til studierett

    Opptak til masterprogram i klinisk ernæring

    Undervisningsformer og omfang av organisert undervisning

    40 timar førelesningar, 20 timar kliniske demonstrasjonar, postteneste og poliklinikkteneste, og 10 timar gruppearbeid. Emnet blir avslutta med eksamen

    Obligatorisk undervisningsaktivitet

    Gruppearbeid, postteneste, poliklinikkteneste, kliniske demonstrasjonar, deltaking i møter med ernæringsteam og eksamen vil vera obligatorisk.

    Vurderingsformer

    Skriftleg evaluering der resultata vil bli diskutert ved terminens slutt.

    Karakterskala

    Litteraturliste

    Markestad: Klinisk Pediatri
    Retningslinjer for kostholdet i helseinstitusjoner, HOD.
    Artiklar frå tidsskrift.
    Abstrakt eller kopi av førelesningar vil bli lagt ut på studentportalen.

     

    Emneevaluering

    I samband med instituttet sitt kontinuerlege arbeid for å forbetra studiet blir det jamleg organisert studentevaluering av studieopplegg og undervisning, med tilbakemelding til studentane. Evalueringsresultata vil liggje til grunn for revisjonar av studieplanar, pensum og studie-/undervisningsopplegg.

     

    Kontaktinformasjon

    studie-nutrition@uib.no/ +47 55 97 43 70 / +47 55 58 25 35