Emner: NUHUM395 Masteroppgave i human ernæring - Høst 2017
Studiepoeng
60.0Studienivå (studiesyklus)
Master
Undervisningsspråk
Norsk/engelsk
Undervisningssemester
Haust og vår.
Mål og innhald
Studenten skal gjennom arbeidet med masteroppgava opparbeide seg kunnskap og erfaring innen ulike metoder og vitskaplege arbeidsteknikker. Med masteroppgåva skal studenten ha gjennomført eit sjølvstendig arbeid som viser forståing, refleksjon og modning. Studenten skal kunne planlegge og utføre vitskapelege eksperiment, og kritisk vurdere både eigne resultat så vel som relevant faglitteratur.
Delta på masterseminar.
Læringsutbyte
Etter fullført emne skal studenten kunne:
Kunnskaper:
- Redegjøre for og anvende ulike metoder og vitenskapelige arbeidsteknikker.
Ferdigheter:
- Gjennomføre et selvstendig arbeid som viser forståelse, refleksjon og modning.
- Planlegge og utføre vitenskapelige eksperiment
- Vurdere kritisk både egne resultat så vel som relevant faglitteratur
- Erfaring i å presentere eige arbeid etter å ha hatt eit innlegg i masterseminar.
Krav til forkunnskapar
Avlagt eksamen i alle obligatoriske mastergradsemne og valfrie emne, til saman 60 studiepoeng.
Undervisningsformer og omfang av organisert undervisning
Det blir oppretta ein skriftlig rettleiingskontrakt (utdanningsplan) mellom student, rettleiarar og instituttet. Undervisning skjer i form av praktisk og teoretisk rettleiing. Masteravtale og rettleiingskontrakt skal signeras medio 2. semester. Rettigheter og plikter er spesifisert i masteravtalen og rettleiingskontrakten.
Obligatorisk undervisningsaktivitet
Halde eit innlegg om eige masterprosjekt for medstudentar og rettleiarar i eit masterseminar en eller to gonger i løpet av året.
Vurderingsformer
Dato for innlevering av masteroppgåve er 15. mai. Munnleg og skriftleg presentasjon av oppgåva.
Karakterskala
Karakterskala A-F
Emneevaluering
Skriftlig evaluering via Mitt UiB
Kontaktinformasjon
studie-nutrition@uib.no/ +47 55 97 43 70 / 55 58 25 35
Institutt
Institutt for indremedisin