Emner: NUTR-INF Innføring i klinisk ernæring - Vår 2017




Studiepoeng

5.0

Undervisningsspråk

Norsk

Undervisningssemester

Vår

Mål og innhald

Det er viktig at studentane tidleg i studiet får kjennskap til ein del verktøy som er eineståande for faget. Studentane skal bli kjende med matvaretabellen og norske tilrådingar for ernæring og fysisk aktivitet. Dei skal kjenne til kva verktøy Shdir nyttar for å utforme sine råd om ernæring, og kva næringsstoff det er lett å få for lite av viss ein ikkje følgjer desse råda. Det er viktig å kunne vurdere følgjene av andre aktørar sine ernæringsråd. Livsstilssjukdommar samt relevante kosthaldsendringar blir gjennomgått. Studentane skal kunne vurdere næringsinnhaldet i forskjellige matvaregrupper, samt kosthaldstilskot frå apotek, helsekostbutikkar og daglegvarehandel.

Læringsutbyte

Etter fullført emne skal studenten kunne:

Kunnskaper:

Ferdigheter:

Kompetanse:

Krav til studierett

Opptak til bachelorprogram i human ernæring

Undervisningsformer og omfang av organisert undervisning

Forelesingar (ca 24 t), gruppearbeid og presentasjoner.

Obligatorisk undervisningsaktivitet

Gruppearbeid, presentasjonar.

Vurderingsformer

Skriftlig eksamen, 2 timer

Emneevaluering

I samband med instituttet sitt kontinuerlege arbeid for å forbetra studiet blir det jamleg organisert studentevaluering av studieopplegg og undervisning, med tilbakemelding til studentane. Evalueringsresultata vil liggje til grunn for revisjonar av studieplanar, pensum og studie-/undervisningsopplegg.

Kontaktinformasjon

studie-nutrition@uib.no/ (+47) 55 97 43 70 / (+47) 55 58 25 35