Emner: NUTR120 Analysemetoder i ernæring - Høst 2017




Undervisningsspråk

Norsk, engelsk ved behov

Undervisningssemester

Vår

Mål og innhald

Emnet skal gi bakgrunn for å tolke analysesvar frå laboratoria og gi innsikt i prinsipp for ulike analysemetodar i biologisk materiale.

Studentane skal lære om mykje brukte metodar i kjemiske og biokjemiske laboratorium, både rutinelaboratorium som Laboratorium for klinisk biokjemi (Haukeland Universitetssjukehus) og forskingslaboratorium.

Emnet gir ei innføring i det teoretiske og praktiske grunnlaget for ernæringsrelaterte analysemetodar

Læringsutbyte

Det blir venta at studenten etter fullført emne kan:

Kunnskaper:

Ferdigheter:

gjennomføre en kritisk vurdering av analysesvar (blod/serum/plasma/urin/feces)

Krav til forkunnskapar

Gjennomført første år på bachelorprogrammet i human ernæring.

Krav til studierett

Opptak til bachelorprogram i human ernæring

Undervisningsformer og omfang av organisert undervisning

Ca 20 timar førelesingar og ca 25 timar laboratorieøvingar.

Obligatorisk undervisningsaktivitet

Deltaking på laboratoriekurset er obligatorisk, totalt ca 25 timar. Innlevering av journal etter kvart laboratoriekurs. Journalane må være godkjente før studentane kan gå opp til eksamen.

Vurderingsformer

Semesteroppgave

Karakterskala

Karakterskala A-F

Emneevaluering

I samband med instituttet sitt kontinuerlege arbeid for å forbetra studiet blir det jamleg organisert studentevaluering av studieopplegg og undervisning, med tilbakemelding til studentane. Evalueringsresultata vil liggje til grunn for revisjonar av studieplanar, pensum og studie-/undervisningsopplegg.

Kontaktinformasjon

mailto:studie@med.uib.no

mailto:studie@med.uib.no studie-nutrition@uib.no/ (+47) 55 97 43 70 / (+47) 55 58 25 35

Læringsmål

Studentane skal få ei forståing av tilgjengelige metodar for analyse av blod, urin, avføring og biopsiar med tanke på klinisk ernæring. Studentane vil verte underviste i prinsippa for den einskilde metode, og det vert gjeve ei kort innføring i prinsippa for prøvetaking, opparbeiding og kvalitetssikring.