Emner: NUTR295 Bacheloroppgave - Høst 2017




Studienivå (studiesyklus)

Bachelor

Undervisningsspråk

Norsk eller engelsk

Undervisningssemester

Vår

Mål og innhald

Målet med emnet er å gi studentene erfaring med ernæringsvitenskapelig arbeid, i form av planlegging, gjennomføring og presentasjon av et vitenskapelig prosjekt (både muntlig og skriftlig).

Studentene skal dokumentere vitenskapelig tenke- og arbeidsmåte.

 

Oppgaven skal ta utgangspunkt i et tema / problemstilling knyttet til ernæring. Oppgaven kan være en empirisk oppgave eller en litteraturoppgave (review).

Oppgaven kan påbegynnes i 5. semester og skal innleveres i 6. semester. Programutvalget vil sikre at det er en liste med forslag til tema. Alle forelesere innen bachelorprogrammet i human ernæring kan foreslå tema/problemstilling og være veiledere. Oppgaven kan skrives på norsk eller engelsk.

Læringsutbyte

 

Etter fullført emne skal studenten kunne

 - orientere seg i ernæringsrelatert vitenskapelige litteratur

- bruke referanser på en vitenskapelig måte

- gjennomføre et avgrenset vitenskapelig prosjekt under veiledning

- vurdere og presentere vitenskapelige resultat både muntlig og skriftlig

Krav til forkunnskapar

Studentene skal på forhånd ha fullført minimum 120 obligatoriske studiepoeng innen bachelorprogrammet i human ernæring.

Krav til studierett

Opptak til bachelorprogram i human ernæring

Undervisningsformer og omfang av organisert undervisning

Forelesninger innen vitenskapelige metoder, bruk av vitenskapelige kilder og bibliotek, statistikk og presentasjonsteknikk.

Studenten skal arbeide selvstendig med sitt prosjekt under individuell veiledning.

 

Den skriftlige oppgave bør være mellom 5000 og 8000 ord (eksklusiv referanser, appendiks, tabeller). Studenten skal gi en muntlig presentasjon av sin oppgave (10 minutter) med påfølgende diskusjon (maks. 10 minutter).

Obligatorisk undervisningsaktivitet

Ingen

Vurderingsformer

Individuell skriftlig oppgave og justerende muntlig. Justerende muntlig prøve kan justere karakteren på bestått resultat som satt på et forutgående skriftlig arbeid opp eller ned med en karakter. Hver student blir vurdert individuelt.

Karakterskala

Karakterskala A-F

Emneevaluering

I samband med instituttet sitt kontinuerlege arbeid for å forbetra studiet blir det jamleg organisert studentevaluering av studieopplegg og undervisning, med tilbakemelding til studentane. Evalueringsresultata vil liggje til grunn for revisjonar av studieplanar, pensum og studie-/undervisningsopplegg.

Kontaktinformasjon

studie-nutrition@uib.no/ (+47) 55 97 43 70 / (+47) 55 58 25 35

Institutt

Klinisk institutt 1