Målet med emnet er å gi studentene erfaring med ernæringsvitenskapelig arbeid, i form av planlegging, gjennomføring og presentasjon av et vitenskapelig prosjekt (både muntlig og skriftlig).
Studentene skal dokumentere vitenskapelig tenke- og arbeidsmåte.
Oppgaven skal ta utgangspunkt i et tema / problemstilling knyttet til ernæring. Oppgaven kan være en empirisk oppgave eller en litteraturoppgave (review).
Oppgaven kan påbegynnes i 5. semester og skal innleveres i 6. semester. Programutvalget vil sikre at det er en liste med forslag til tema. Alle forelesere innen bachelorprogrammet i human ernæring kan foreslå tema/problemstilling og være veiledere. Oppgaven kan skrives på norsk eller engelsk.
Etter fullført emne skal studenten kunne
- orientere seg i ernæringsrelatert vitenskapelige litteratur
- bruke referanser på en vitenskapelig måte
- gjennomføre et avgrenset vitenskapelig prosjekt under veiledning
- vurdere og presentere vitenskapelige resultat både muntlig og skriftlig
Forelesninger innen vitenskapelige metoder, bruk av vitenskapelige kilder og bibliotek, statistikk og presentasjonsteknikk.
Studenten skal arbeide selvstendig med sitt prosjekt under individuell veiledning.
Den skriftlige oppgave bør være mellom 5000 og 8000 ord (eksklusiv referanser, appendiks, tabeller). Studenten skal gi en muntlig presentasjon av sin oppgave (10 minutter) med påfølgende diskusjon (maks. 10 minutter).