Emner: NUTR302A Human ernæring - Fordøyelse - Vår 2017




Studiepoeng

5.0

Undervisningsspråk

Norsk, eller engelsk ved behov

Undervisningssemester

Vår.

 

Emnet må ha minimum 3 påmeldte studenter for å undervises.

Mål og innhald

Emnet gir en detaljert innføring i de ulike prosessene under fordøyelsen med spesiell relevans for kliniske problemstillinger.

 

Man belyser sentrale mekanismer ved GI traktens funksjoner, hvordan den er bygd opp, hvilken funksjon den har mtp fordøyelse og absorbsjon av mat.

Studentene får også høre om de viktigste sykdommene som er involvert, samt hvordan inntak av mat påvirker sykdommene, og omvendt, hvordan sykdommene påvirker inntak av mat og fordøyelse.

 

Læringsutbyte

Etter fullført emne skal studenten kunne:

Kunnskaper:

Ferdigheter:

Kompetanse:

Tilrådde forkunnskapar

Krav til studierett

Opptak til masterprogram i human ernæring eller klinisk ernæring

Obligatorisk undervisningsaktivitet

Deltaking på minst 80% av forelesningene

Vurderingsformer

Oppgave.

Karakterskala

Karakterskala A-F

Fagleg overlapp

HUFY200/MED1ORG1 Organblokk 1/OD1KRO98 Kroppens bygning og funksjon

Emneevaluering

Nettbasert skriftlig evaluering

Kontaktinformasjon

studie-nutrition@uib.no / (+47) 55 97 43 70 / (+47) 55 58 25 35

Fagleg ansvarleg

Professor Trygve Hausken ved Klinisk institutt 1, UiB