Emner: NUTR330 Avansert forskningsmetodikk i ernæringsvitenskap - Vår 2017




Studiepoeng

5.0

Læringsutbyte

Etter fullført kurs skal studentene kunne:

 Kunnskap:

Ferdigheter:

Generell kompetanse:

Tilrådde forkunnskapar

Grunnleggende kunnskap om statistikk er en fordel.

Krav til studierett

Undervisningsformer og omfang av organisert undervisning

Kurset vil være praktisk og interaktivt. I tillegg til forelesninger, vil det inneholde dataøvelser i SPSS (Statistical Package for the Social Sciences), gruppeøvelser og gjennomgang/diskusjon av artikler om forskningsmetode og anvendelser.

Obligatorisk undervisningsaktivitet

Det vil bli gitt obligatoriske øvinger (i statistikk). Minst 80 % av disse må fullføres for at studentene skal kunne ta eksamen. Deltagelse på praktiske øvinger er frivillig.

Vurderingsformer

Eksamen vil bli gitt i form av en muntlig presentasjon av en vitenskapelig artikkel. Studentene må demonstrere at de kan forstå og kritisk evaluere studiedesign, statistiske analyser og begrensninger ved studier. Presentasjonene vil bli gitt i små grupper (3-4 studenter i hver gruppe).

Karakterskala

Bestått/ikke bestått

Emneevaluering

Studentene oppfordres til å gi en skriftlig evaluering av kurset etter at det er fullført.

Kontaktinformasjon

studie-nutrition@uib.no / +47 55 97 43 70 / +47 55 58 25 35