Emner: NUCLI353 Klinisk ernæring del 3 - Vår 2017
Mål og innhald
Emnet gjer ein grundig introduksjon til sjukdomslære (patologi) og diagnose av somatiske sjukdommar i vaksne, samt medisinsk behandling og passande ernæringsmessige tiltak. Målet er at studentane får nok kunnskap om ulike sjukdomsmekanismar slik at de kan gje optimal og individuelt tilpassa ernæringsrettleiing.
Læringsutbyte
Det blir venta at studenten etter fullført emne kan:
Kunnskaper:
- Gjere greie for normalfunksjonar og metabolske endringar som oppstår som ein konsekvens av sjukdom.
Ferdigheter:
- Vurdere ernæringsbehovet til sjuke vaksne
- Gje tilpasset kostbehandling ved akutt og kronisk sjukdom
Kompetanse:
- Formidle, kommunisere og samarbeide med ulike fagpersonell og pasienter
Krav til forkunnskapar
Bachelorprogram i human ernæring
Krav til studierett
Opptak til masterprogram i klinisk ernæring
Undervisningsformer og omfang av organisert undervisning
Førelesningar, kliniske demonstrasjonar, gruppearbeid
Obligatorisk undervisningsaktivitet
Gruppearbeid, postteneste, poliklinikkteneste, kliniske demonstrasjonar, oppgåve
Vurderingsformer
Skriftleg eksamen, 6 timar
Karakterskala
Karakterskala A-F
Emneevaluering
I samband med instituttet sitt kontinuerlege arbeid for å forbetra studiet blir det jamleg organisert studentevaluering av studieopplegg og undervisning, med tilbakemelding til studentane. Evalueringsresultata vil liggje til grunn for revisjonar av studieplanar, pensum og studie-/undervisningsopplegg.
Kontaktinformasjon
studie-nutrition@uib.no / +47 55 97 43 70 / +47 55 58 25 35