Emner: NUCLI355 Pasientkommunikasjon - Vår 2017
Studienivå (studiesyklus)
Master
Undervisningsspråk
Norsk
Undervisningssemester
Haust (1.semester)
Mål og innhald
Utøving av yrket som klinisk ernæringsfysiolog (KEF) krev at ein har biologisk, psykologisk og sosial individforståing. Som KEF må ein meistre klinisk kommunikasjon, konsultasjonen og behandlar-pasienttilhøvet som arbeidsreiskap. Ein må og kunne formidle bodskapen sin til individ og små og større grupper på ein måte som fører til endring i åtferda til pasienten. Difor er det viktig å kjenne pedagogiske metodar og motiverande samtaleteknikkar
Læringsutbyte
Det blir venta at studenten etter fullført emne kan:
Kunnskaper:
- Beskrive kommunikative arbeidsmåtar og utfordrande kliniske kommunikative situasjonar.
- Beskrive vanlege etiske utfordringar i klinisk praksis
Ferdigheter:
- Gjennomføre og anvende pasientsentrert konsultasjonsteknikkar
- Gjennomføre og anvende motiverande samtaleteknikk og tilpasse endringsprosess.
- Bruke egna munnlege og skriftlege presentasjons- og formidlingsteknikkar
Kompetanse:
- Kommunisere med pasientar og publikum
Krav til forkunnskapar
Bachelorprogram i human ernæring
Krav til studierett
Opptak til masterprogram i klinisk ernæring
Undervisningsformer og omfang av organisert undervisning
Undervisinga er studentsentrert, basert på dialog og refleksjon og er i stor grad opplevingsbasert.
Førelesingar: ca 20 timar
Klinikk/praksis: ca 4 timar
Konsultasjonskurs: ca 17 timar
Praktiske Oppgåver
Obligatorisk undervisningsaktivitet
- Praksis
- Konsultasjonskurs
- Gjennomføre presentasjon/praktisk oppgåve
Vurderingsformer
Obligatorisk deltaking på undervisning (minst 80%).
Karakterskala
Greidd/ikkje greidd
Litteraturliste
Relevante utdrag, kompendium og stensilar, dugleikstrening og klinisk resonnering / refleksjon. Egon Vifladt, Helsepedagogikk. Barth og Näsholm, Motiverande samtale - MI
Emneevaluering
I samband med instituttet sitt kontinuerlege arbeid for å forbetra studiet blir det jamleg organisert studentevaluering av studieopplegg og undervisning, med tilbakemelding til studentane. Evalueringsresultata vil liggje til grunn for revisjonar av studieplanar, pensum og studie-/undervisningsopplegg.
Kontaktinformasjon
studie-nutrition@uib.no/ +47 55 97 43 70 / +47 55 58 25 35