Emner: NUTR230 Metoder i ernæringsforskning - Høst 2017
Studiepoeng
10.0
Undervisningsspråk
Norsk, eller engelsk ved behov
Undervisningssemester
Haust
Mål og innhald
Emnet gir ei innføring i tenlege metodar for kosthaldsundersøkingar samt metodar brukt i klinisk og eksperimentell forsking.
Læringsutbyte
Det blir venta at studenten etter fullført emne kan:
Kunnskaper:
Gjøre rede for grunnleggande forskingsetikk
Beskrive og vurdere dei viktigaste epidemiologiske forskingsmetoder
Beskrive og vurdere de viktigste metodane for måling av kosthald og ernæringsstatus
Gi en oversikt over klinisk og eksperimentell forskingsmetode innan ernæring
Beskrive korleis kosthaldsundersøkingar blir gjennomført i befolkninga og kva resultat av slike undersøkingar kan brukast til med hovudvekt på norske undersøkingar
Ferdigheter:
utføre føremålstenlege, elementære statistiske analysar på kosthaldsdata
Måle ernæringsstatus ved bruk av antropometri
Kompetanse:
Skrive en vitenskapelig rapport
Lese og vurdere selvstendig vitenskapelig litteratur
Krav til forkunnskapar
Kunnskap motsvarande NUTR120, NUTR150 og NUTR207
Krav til studierett
Opptak til bachelorprogram i human ernæring
Undervisningsformer og omfang av organisert undervisning
36 undervisningstimar og ca 7 timar demonstrasjonar. Førelesingar, praktiske demonstrasjonar og gruppearbeid.
Vurderingsformer
Skriftleg eksamen, 4 timar.
Emneevaluering
I samband med instituttet sitt kontinuerlege arbeid for å forbetra studiet blir det jamleg organisert studentevaluering av studieopplegg og undervisning, med tilbakemelding til studentane. Evalueringsresultata vil liggje til grunn for revisjonar av studieplanar, pensum og studie-/undervisningsopplegg.