Vår.
Emnet har eit avgrensa tall på plassar og inngår i undervisningsopptaket.
Meir informasjon:
Frist for å melde seg til undervising i emnet er onsdag i veke 2 for vårsemesteret. Du får svar på om du har fått plass på emnet på
Tidspunkt for første forelesing/orienteringsmøtet finn du i timeplanen på nettsida til emnet eller på
Akvakultur leverer halvparten av de totale akvatiske produktene til konsum på verdensplan. Havbruk har imidlertid direkte og indirekte innvirkning på det som er produsert, på matvarehandel, på miljøet samt virkninger på menneskers helse. Dette kurset introduserer de viktigste kildene til akvakulturpåvirkninger og deres effekter på miljøet på utvalgte punkter gjennom verdikjeden. Kurset vil dekke et bredt spekter av miljøspørsmål som følge av å utvide global akvakultur. Disse vil inkludere konkurransen om naturressurser og virkningen av direkte organisk forurensning. Aktuelle problemer vurderes, og risikoen og fordelene ved ulike systemer vurderes. Kurset vil behandle dybden med virkningen av intensiv akvakultur på villfiskpopulasjoner, blant annet overføring av sykdommer og parasitter (sealice), virkningen av rømt fisk, og truslene og fordelene med gm fisk. Ytterligere emner inkluderer habitat, innkjøp av fôr, helse- og velferdsevaluering, introduserte arter og forbruker kunnskap.
Formålet med emnet er å utvikle kritisk tenkning og konstruktiv kildebruk ift aktuelle problemstillinger. Kursinnholdet er basert på forelesninger, opplastet lesemateriale og presentasjoner fra aktive forskere og næringsutøvere på feltet. Læringsaktiviteter inkluderer "supermarket surprise" med innhenting av data, studentledede diskusjoner og korte undersøkelser samt skriftlige essayer basert på instrukser. Evalueringen av vitenskapelig litteratur og populærmedia vektlegges for evnen til å formulere bevisbaserte meninger i essayene og presentasjoner.
Emnet skal gi studentene en forståelse av virkningen av akvakultur på en global skala.
Etter ferdigstillelse, studenter