Emner: NUTR115 Ernæringsbiokjemi - Vår 2021
Studiepoeng
10.0Undervisningsspråk
Norsk og engelsk
Undervisningssemester
Vår
Mål og innhald
Emnet er en innføring i ernæringsbiokjemi. Studentene vil få innsikt i hvordan næringsstoffer påvirker biokjemiske prosesser og signalveier og hvordan dette kan føre til utvikling av ernæringsrelatert sykdom. Laboratoriekurset vil gi innsikt i biokjemiske metoder og analyser som brukes i ernæringsrelatert forskning.
Læringsutbyte
Etter fullført emne skal studenten kunne:
Kunnskaper:
- beskrive biokjemiske prosesser relevant for energimetabolisme
- forstå prinsippene bak karbohydrat-, lipid- og aminosyremetabolisme og hvordan disse kan virke sammen.
- forstå prinsipper bak laboratoriemetoder som brukes for å studere ernæringsrelevant energimetabolisme
Ferdigheter:
- kunne designe forsøksoppsett for å kunne studere energimetabolisme
- kunne kritisk evaluere vitenskapelige artikler innen ernæringsbiokjemi
Kompetanse:
- kunne stille kritiske spørsmål og diskutere ernæringsbiokjemiske problemstillinger med andre studenter
Krav til studierett
Opptak til bachelor i human ernæring.
Undervisningsformer og omfang av organisert undervisning
Ca 30 timer forelesninger og kollokvier + ca 30 timer laboratorieøvelser.
Obligatorisk undervisningsaktivitet
Deltaking på laboratoriekurset er obligatorisk. Minimum 80% må være godkjent for å kunne gå opp til eksamen. Innlevering av journal etter hvert laboratoriekurs. Journalene må være godkjente før studentene kan gå opp til eksamen.
Vurderingsformer
Skriftlig eksamen 4 timer
Grunnet utbruddet av COVID-19 (koronavirus) vil eksamen for vårsemesteret 2021 bli arrangert som munnleg eksamen (30 min), med hjemmel i studietilsynsforskriften § 2-7. Karakterskala A-F.
Karakterskala
Karakterskala A-F
Emneevaluering
I forbindelse med instituttets kontinuerlige arbeid for å forbedre studiet blir det jevnlig organisert studentevaluering av studieopplegg og undervisning, med tilbakemelding til studentene. Evalueringsresultatene vil ligge til grunn for revisjoner av studieplaner, pensum og studie-/undervisningsopplegg.
Kontaktinformasjon
studie-nutrition@uib.no/ +47 55 97 73 45 / 55 58 25 35