Mikroorganismar finnes overalt, dei veks i varme, kalde og andre ekstreme miljø. Dei er heilt nødvendige for planter og dyr, mennesket inkludert. Mikroorganismar blir nytta i næringsmiddelindustri og til produksjon av legemiddel. Men mange mikroorganismar kan og gi sjukdom. I emnet "Mikrobiologi og hygiene" vert det gjort greie for noen av mekanismane for korleis mikroorganismar kan gi sjukdom og korleis kroppen responderer. Infeksjonar i tenner og tenners støttevev blir spesielt omtalt. Generelle prinsipp i smittevern er ein viktig del av emnet. Laboratoriekurset inneheld praktiske øvingar med døme som bør gjere det enklare og forstå det teoretiske lærestoffet.
Kunnskapar
studentane skal kunne gjere greie for:
Ferdigheiter
studentane skal kunne:
Generell kompetanse
studentane skal kunne:
Undervisninga er obligatorisk.
Undervisninga gis som førelesningar og laboratoriekurs.
Studentane skriv laboratoriejournal som leverast inn til godkjenning.
Det haldes ein fire timers skriftleg eksamen i emnet.
Ved sensur av emnet vert karakterskalaen A-F nytta.
Grunnet utbruddet av COVID-19 (koronavirus) vil eksamen for vårsemesteret 2021 bli arrangert som hjemmeeksamen med karakterskala bestått/ikke bestått, med hjemmel i studietilsynsforskriften § 2-7.