Emner: NUTR230 Metoder i ernæringsforskning - Høst 2021
Studiepoeng
10.0Undervisningsspråk
Norsk, eller engelsk ved behov
Undervisningssemester
Haust
Mål og innhald
Emnet gir ei innføring i tenlege metodar for kosthaldsundersøkingar samt metodar brukt i klinisk og eksperimentell forsking.
Læringsutbyte
Det blir venta at studenten etter fullført emne kan:
Kunnskaper:
- Gjøre rede for grunnleggande forskingsetikk
- Beskrive og vurdere dei viktigaste epidemiologiske forskingsmetoder
- Beskrive og vurdere de viktigste metodane for måling av kosthald og ernæringsstatus
- Gi en oversikt over klinisk og eksperimentell forskingsmetode innan ernæring
- Beskrive korleis kosthaldsundersøkingar blir gjennomført i befolkninga og kva resultat av slike undersøkingar kan brukast til med hovudvekt på norske undersøkingar
Ferdigheter:
- utføre føremålstenlege, elementære statistiske analysar på kosthaldsdata
- Måle ernæringsstatus ved bruk av antropometri
Kompetanse:
- Skrive en vitenskapelig rapport
- Lese og vurdere selvstendig vitenskapelig litteratur
Krav til forkunnskapar
Kunnskap motsvarande NUTR120, NUTR150 og NUTR207
Krav til studierett
Opptak til bachelorprogram i human ernæring
Undervisningsformer og omfang av organisert undervisning
36 undervisningstimar og ca 7 timar demonstrasjonar. Førelesingar, praktiske demonstrasjonar og gruppearbeid.
Vurderingsformer
Skriftleg eksamen, 4 timar.
Emneevaluering
I samband med instituttet sitt kontinuerlege arbeid for å forbetra studiet blir det jamleg organisert studentevaluering av studieopplegg og undervisning, med tilbakemelding til studentane. Evalueringsresultata vil liggje til grunn for revisjonar av studieplanar, pensum og studie-/undervisningsopplegg.
Kontaktinformasjon
mailto:studie-nutrition@uib.nostudie-nutrition@uib.no/ (+47) 55 58 54 44 / (+47) 55 58 61 46