Emnet tar for seg ernæringsbehandlinga av overvekt og diabetes hos barn og vaksne. Risikovurdering av underernæring og grunnleggande ernæringsbehandling av tilstanden er et sentralt tema. Det vil bli gitt grundig opplæring i ernæringsbehandling som blir gitt i heimen eller i helse- og omsorgstenesta inkludert energi- og næringstett kost, beriking og næringsdrikker.
Emnet vil ta for seg grunnleggande problemstillingar innan ernæringsarbeid som tverrfagleg samhandling, etikk, kommunikasjon med brukare, pårørande og annet helsepersonell.
Studentane skal ha 2 ukar praksis i primærhelsetenesta, der praksisarenaen er Frisklivssentralar, heimeteneste, sjukeheimar eller liknande.
Studenten skal ved avslutta emne ha følgjande læringsutbyte definert i kunnskapar, ferdigheiter og generell kompetanse:
Kunnskap: Studentane..
Ferdigheiter: Studentane..
Generell kompetanse: Studentane..
2 ukar praksis i primærhelsetenesta
Innlevering av refleksjonsnotat etter avslutta praksis