Emner: NUTR246 Innføring i ernæringsbehandling - Vår 2022




Studiepoeng

10.0

Studienivå (studiesyklus)

Bachelor. Emnet undervises siste gang våren 2022.

Mål og innhald

Emnet tar for seg ernæringsbehandlinga av overvekt og diabetes hos barn og vaksne. Risikovurdering av underernæring og grunnleggande ernæringsbehandling av tilstanden er et sentralt tema. Det vil bli gitt grundig opplæring i ernæringsbehandling som blir gitt i heimen eller i helse- og omsorgstenesta inkludert energi- og næringstett kost, beriking og næringsdrikker.

Emnet vil ta for seg grunnleggande problemstillingar innan ernæringsarbeid som tverrfagleg samhandling, etikk, kommunikasjon med brukare, pårørande og annet helsepersonell.

Studentane skal ha 2 ukar praksis i primærhelsetenesta, der praksisarenaen er Frisklivssentralar, heimeteneste, sjukeheimar eller liknande.

Læringsutbyte

Studenten skal ved avslutta emne ha følgjande læringsutbyte definert i kunnskapar, ferdigheiter og generell kompetanse:

 

Kunnskap: Studentane..

 

Ferdigheiter: Studentane..

 

Generell kompetanse: Studentane..

Krav til studierett

Opptak til bachelorprogram i human ernæring

Undervisningsformer og omfang av organisert undervisning

Førelesningar, kasuistikkar, gruppeoppgåver og praksis i primærhelsetenesta

Obligatorisk undervisningsaktivitet

2 ukar praksis i primærhelsetenesta

Innlevering av refleksjonsnotat etter avslutta praksis

Vurderingsformer

Munnleg eksamen

Karakterskala

A-F

Emneevaluering

I samband med instituttet sitt kontinuerlege arbeid for å forbetre studiet vert det jamleg organisert studentevaluering av studieopplegg og undervising med tilbakemelding til studentane. Evalueringsresultata vil liggje til grunn for revisjonar av studieplanar, pensum og studie-/undervisingsopplegg.

Kontaktinformasjon

studie-nutrition@uib.no
(+47) 55 58 54 44 / (+47) 55 58 61 46