Strukturen på kursopplegget Kurset varte i år i 8 uker (inkl. maifridager og pinse), regnet fra innførings-/oversiktsforelesning til eksamen. Det ble gjennomført med 5 arbeidsgruppesamlinger med tilhørende skriving og kommentering av oppgaver i Kark, 4 storgruppesamlinger, obligatorisk kursoppgave (praktikumsoppgave) og forelesninger. Forelesningene fordelte seg på 2 t. innføringsforelesning, 8 t. familierett og 8 t. arverett. Videre ble obligatorisk kursoppgave gjennomgått på egen forelesning. Kort tid før eksamen ble det avholdt 3 t. oppsummeringsforelesning/spørretime, der utvalgte emner ble behandlet. Forelesningene Familierettsforelesningene omhandlet følgende hovedemner: Begrepsbruk, eierforhold, gjeldsansvar, særeie, skjevdeling, gjeldsfradrag. Arverettsforelesningene omhandlet følgende hovedemner: Slektsarverett, gjenlevende ektefelles arve- og skifterettslige stilling og rett til uskifte, testamenter, og om en disposisjon er en livs- eller dødsdisposisjon. Forelesningene dekket dermed sentrale deler av læringskravene, og foreleserne opplevde forelesningene som nyttige. Tilbakemeldinger fra referansegruppen tyder på det samme. Kursoppgavene Arbeidsgruppeoppgavene er små praktikumsoppgaver som tar opp sentrale deler av læringskravene. Alle oppgavene var tilgjengelig på Studentportalen ved kursstart. Tilbakemeldinger fra arbeidsgruppeledere og referansegruppe tyder på at oppgavene i hovedsak er velegnete for så vel gruppediskusjon og skriving/kommentering. Likevel kan det virke som at nytten studentene opplever av særlig medstudenters, men også gruppeleders kommentarer, varierer. Oppgavene til storgruppesamlingene ble gjort tilgjengelig 1 uke før den aktuelle samling. Disse oppgavene tar opp samme slags eller beslektede problemstillinger som arbeidsgruppeoppgavene, men går også noe mer i dybden. Den obligatoriske kursoppgaven var en praktikumsoppgave. Ved gjennomføringen vektlegger vi å få pedagogisk gode kommentarer fra retterne. Inntykket er at studentene gjennomgående har et stort læringsutbytte av dette. Oppgaven ble vurdert til bestått/ikke bestått, visstnok med kun en stryk. Eksamen Årets eksamen var en praktikumsoppgave som inneholdt både enkle og mer avanserte elementer så vel metodisk som materielt.
Se lenke http://studiekvalitet.uib.no/evaluering-fs-rapporter/2007v_rapport_16JUS112.PDF
Se lenke http://studiekvalitet.uib.no/evaluering-fs-rapporter/2007v_rapport_16JUS112.PDF Karakterfordeling og strykprosent synes å ligge innenfor det normale.
Ingen negative tilbakemeldinger
OK
Vårsemesteret 2007 gikk kurset JUS113 kontraktsrett før JUS112. At studentene var mer innforstått med at avtaler og andre private disposisjoner er av betydning også innenfor arve- og familieretten, vurderes som positivt. Det vil videre være en fordel med "skreddersydd" kurslitteratur.