MANT305A - emnerapport 2009 vår

Faglærers vurdering av gjennomføring

Praktisk gjennomføring

Undervisningen i Patologi, også kalt Differensial-diagnostikk og laboratorieanalyse, er organisert som et intensivt ukekurs, fra kl 08.15-16.45, mandag til fredag, og avsluttes med 2 timer skriftlig Multiple choice eksamen fredag ettermiddag. Kurset arrangeres i regi av SEVU, siden kurset er obligatorisk for fysioterapeuter med utenlands videreutdanning i manuellterapi som ønsker å bli primærkontakter for pasienter med muskel- og skjelettplager. UiB-studentene betaler ingenting, mens de eksterne må betale. Det er 10 ulike forelesere i løpet av uken som dekker tema som nevrologi, revmatologi, indremedisin, svimmelhet, urologi, ortopedi, laboratorieanalyse relatert til klinikk, medikamentbruk, samt om smerte relatert til psykiske plager.

Strykprosent og frafall

25 studenter (17 menn og 8 kvinner) var meldt opp til eksamen og alle møtte som planlagt. Ingen stryk.

Karakterfordeling

1 A, 8 B, 9 C, 6 D og 1 E.

Studieinformasjon og dokumentasjon

Informasjon om emnet og litteraturliste ble tilsendt høsten 2008, dvs. før studiestart i januar. Fagplan ble lagt ut i emneportalen og henvist til ved studiestart.

Tilgang til relevant litteratur

Det er en hovedbok i differensialdiagnostikk, men ellers vektlegges innholdet i forelesningene i løpet av uken. Alle foreleserne har handouts.

Faglærers vurdering av rammevilkårene

Lokaler og undervisningsutstyr

Undervisningen foregikk på Haukeland Universitetssykehus i Olavssalen. Lokalet mangler vindu og kan bli litt innestengt, men er ellers tilfredsstillende utstyrt.

Andre forhold



Faglærers kommentar til student-evalueringen(e)

Metode - gjennomføring

Spørreskjema ble delt ut og med svært god svarprosent. Hvert forelesningsemne blir vurdert på en Skala fra 1 til 6 (1=svært dårlig, 6= svært bra), og det er fritekst for hva som ble opplevd spesielt bra og hva som bør forandres.

Oppsummering av innspill

Kursuken er svært intens og arbeidskrevende, men blir gjennomsnittlig meget godt evaluert. Spesielt ble undervisningen i nevrologi trukket frem som meget god (foreleser Jan Sture Skouen), samt undervisningen i indremedisin (Marianne R.F. Arnestad), svimmelhet (Stein Helge Glad Nordahl), urologi (Anders Bærheim) og laboratorieanalyse (Atle Brun). Undervisningen i smerte og psykiske plager ble av flere vurdert som noe på siden i dette kurset og det er godt dekket i annen undervisning.

Ev. underveistiltak



Faglærers samlede vurdering,
inkl. forslag til forbedringstiltak

På neste kurs om to år, kan et par av emnene utvides med litt tid, og smerte og psykiske plager som eget tema gå ut.